Echipa feminină de floretă a României a ocupat locul 6, marți, la Campionatele Europene de scrimă pentru tineret (U23) de la Plovdiv (Bulgaria).

România, în formula, Maria Boldor (CSA Steaua), Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Ana Boldor (CSU Poli Timișoara) și Anca Săveanu (CSA Steaua), antrenată de Petre Ducu, a pierdut în sferturi cu 41-42 în fața Ungariei, iar apoi în meciul pentru locurile 5-6 a fost întrecută de Germania cu 45-40, potrivit site-ului Federației Române de Scrimă. La această probă au participat doar 7 echipe.

La sabie masculin, echipa antrenată de Florin Zalomir, alcătuită din Mădălin Bucur (CS Dinamo), George Iancu (CSA Steaua), Dragoș Sîrbu (CS Dinamo) și Sorin Eftimie (CS Dinamo), a terminat pe poziția a șaptea. În optimi, tricolorii au dispus de Bulgaria cu 45-29, în sferturi au cedat în fața Rusiei cu 40-45, pentru ca în meciuri de clasament să fie învinși de Ungaria cu 45-42 și apoi să dispună de Polonia cu 45-39.

În proba masculină de spadă pe echipe, România, antrenată de Petrică Ungureanu și în componența Adrian Dabija (CS UNEFS), Ioan Constantinescu (CS UNEFS), Tatian Bolboceanu (CSU Craiova), Lucian Ciovică (CSU Craiova), a încheiat pe poziția a 13-a. România a fost învinsă de Rusia în optimi cu 45-34, iar în meciurile de clasament a cedat în fața Belarus cu 36-39, iar apoi a învins Suedia, cu 45-26, și Belgia, cu 45-23.

Miercuri, în ultima zi a competiției, România va evolua doar în proba feminină de spadă pe echipe.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY