Sprijinul acordat firmelor pentru noi investiții și crearea de locuri de muncă, formarea profesională după modelul german dual, digitalizarea producției și implementarea conceptului de “Smartindustry – Industrie 4.0” s-au aflat, joi, printre subiectele discutate în cadrul întâlnirii dintre secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri Manuel Costescu și secretarul de stat în Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria Franz Josef Pschierer.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Franz Josef Pschierer conduce în România o misiune economică bavareză, compusă din circa 30 de reprezentanți de companii, camere de comerț și meșteșugărești, asociații patronale și profesionale.

Demnitarul român, care este și coordonator al departamentului Investromania, a prezentat stadiul în care se află economia României, subliniind aspectele de interes ale potențialilor investitori bavarezi.

“Această misiune economică este deja o acțiune de tradiție, desfășurându-se regulat în ultimii ani, ca expresie a interesului Bavariei în România, interes circumscris importanței strategice acordate de landul german regiunii Europei Centrale și de Est”, subliniază MECRMA.

La rândul său, secretarul de stat Franz Josef Pschierer a apreciat gradul de atractivitate a economiei românești, remarcând în același timp deficitul modului de prezentare a imaginii României în Germania, propunând, în acest sens, organizarea la Munchen, în toamna acestui an, a unui Forum de afaceri în cadrul căruia firmelor bavareze să le fie prezentate oportunitățile investiționale și de afaceri din țara noastră, din domenii precum: IT&C, industria auto, aeronautică, tehnologia mediului, servicii de furnizare a energiei.

O delegație formată din 30 de reprezentanți ai economiei bavareze se află în vizită la București și Cluj-Napoca, în perioada 10-13 mai, în cele trei zile fiind programate o serie de întâlniri menite să intensifice relațiile economice dintre România și Bavaria și să deschidă noi domenii de cooperare. Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), remis luni AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria Franz Josef Pschierer, însoțit de o delegație formată din 30 de reprezentanți ai economiei bavareze, va petrece trei zile în România, timp în care vor fi organizate o serie de întâlniri menite să intensifice relațiile economice dintre statul român și Bavaria și să deschidă noi domenii de cooperare.

Domeniile cheie vizate de această delegație sunt industria automotive, sectorul IT, tehnologia mediului și industria construcțiilor de mașini și instalații.

Programul delegației prevedea participarea membrilor acesteia la întâlniri politice cu viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, secretari de stat în ministerele Economiei și Fondurilor Europene și cu primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Continuarea pe: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY