Șeful diviziei pentru antiterorism a poliției britanice, Mark Rowley, a avertizat luni că există riscul comiterii de noi atacuri “de proporții” de către gruparea Statul Islamic (SI) care și-a declarat dorința de a ataca “modul de viață occidental’, relatează AFP.

Mark Rowley, director adjunct al Scotland Yard, a declarat că SI și-a extins țintele, în afara cercului militarilor și poliției, după cum o dovedesc atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie.

‘În cursul ultimelor luni, am văzut această extindere, cu mai multe comploturi pentru a ataca modul de viață occidental’, a declarat Rowley presei.

‘Observăm de acum un grup terorist care are obiectivul de a comite atacuri de proporții’, a adăugat oficialul britanic.

Poliția britanică a anunțat că a dejucat șapte planuri de atentat între sfârșitul lui 2014 și începutul lui 2016. 339 de persoane au fost arestate în Regatul Unit în 2015 în anchete legate de contraterorism, un număr record. În majoritatea cazurilor, aceste anchete au condus la inculpări.

În ianuarie, Scotland Yard-ul a anunțat că un număr suplimentar de 600 de polițiști înarmați vor fi desfășurați pe străzile Londrei, ca urmare a atentatelor de la Paris. Aceasta crește la 2.800 numărul polițiștilor londonezi înarmați, dintr-un total de 31.000 de polițiști.

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY