Expoziția “By me William Shakespeare: A life in writing”, deschisă miercuri publicului la King’s College din Londra, trece în revistă fațetele vieții celebrului dramaturg prin intermediul unor documente unice, printre care ultimul său testament, relatează EFE.

Textele sunt însoțite de explicații, obiecte și picturi, printre care un portret al lui Shakespeare realizat de David Magradze.

Incursiunea multimedia oferă date despre viața dramaturgului în calitate de locuitor al Londrei, om de afaceri, tată de familie, inclusiv ca “hoț și subversiv”, precum și despre viața în Epoca Elisabetană și impactul pe care l-au avut lucrările marelui scriitor.

În sălile expoziției sunt prezentate șase scene distincte din viața lui Shakespeare, de la nașterea teatrului său, Globe Theatre, în 1599 și până la ultimele zile din viață, petrecute la Stratford-upon-Avon.

Această expoziție este rodul primei colaborări dintre King’s College și The National Archives, aceasta din urmă punând la dispoziție în mod temporar nouă documente istorice, după cum a declarat, pentru EFE, Katy Mair, specialist în cadrul Arhivelor Naționale.

Expoziția, care poate fi vizitată până la 29 mai, face parte din seria de activități organizate în cadrul proiectului ”Shakespeare400″, care marchează împlinirea în 2016 a 400 de ani de la moartea marelui dramaturg britanic.

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY