Tribunalul Sibiu a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a nepotului femeii găsite moarte în urmă cu zece zile, pe Transfăgărășan, acesta fiind acuzat de procurori că a ucis-o prin ștrangulare.

“S-a admis propunerea. S-a dispus arestarea pe 30 de zile, începând de astăzi, până în 17 iunie, cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare și deja a formulat contestație”, a precizat,  Cornelia Prundaru, expert Tribunalul Sibiu.

Bărbatul acuzat de crimă se declară nevinovat. Acesta a fost ridicat, joi, când s-a întors din Italia cu avionul, pe Aeroportul Otopeni din București. Procurorii sperau ca el să se întoarcă în țară, cu mașina cu care a transportat cadavrul mătușii, pe care l-a abandonat pe Transfăgărășan. Procurorii urmează să ceară ajutorul autorităților italiene, pentru a recupera mașina cu care a fost transportată femeia ucisă. Nepotul urmărit penal pentru omor a fost surprins de camerele din trafic, montate pe DN1, în timp ce a transportat cadavrul de la Brașov, în județul Sibiu. Există și apeluri telefonice pe care bărbatul acuzat de crimă le-a făcut în ziua în care este acuzat că a abandonat cadavrul mătușii pe Transfăgărășan, acesta putând fi localizat cu ajutorul telefonului mobil.

“Raportat la probele administrate, s-a apreciat că sunt indicii temeinice care duc la bănuiala rezonabilă că fapta a fost săvârșită de B.M.E., nepotul victimei, motiv pentru care, prin ordonanța procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 199 Cod pen. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanța procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu din data 19 mai 2016, s-a dispus reținerea suspectului B.M.E., pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 19 mai 2016, ora 02.00”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY