Explozii puternice au zguduit luni un câmp de gaze în centrul Siriei, a anunțat un ONG afirmând că ele au fost provocate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care controlează acest sit.

Câmpul de gaze Shaer, unul dintre cele mai mari din provincia Homs (centru), este scena unor lupte grele între SI și forțele proguvernamentale, amintește AFP.

“Au fost trei explozii uriașe luni provocate de SI” a declarat Rami Abdel Rahman, președintele Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit lui Abdel Rahman, SI a aruncat în aer mai multe stații de pompare ale acestui câmp de gaze. El nu a fost în măsură să anunțe imediat un bilanț al victimelor.

Potrivit unor informații postate pe Twitter, exploziile au zguduit chiar și orașul antic Palmira, situat la circa cincizeci de kilometri sud-est de Shaer.

Armata siriană, ajutată de aviația rusă, a recucerit la sfârșitul lunii martie Palmira de la SI care a ocupat orașul zece luni.

Gruparea jihadistă a cucerit câmpul de gaze Shaer la începutul lunii mai, dar forțele guvernamentale și milițiile aliate încearcă de atunci să-l recupereze.

 

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY