Birourile Permamente reunite ale Parlamentului au aprobat solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite 50 de militari în Irak pentru instruire în lupta împotriva ISIS, urmând ca aceasta să fie supusă plenului, a declarat, joi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

“Solicitarea preşedintelui României privitoare la trimiterea a 50 de militari pentru activităţi de instruire în Irak, în lupta împotriva ISIS/Daesh a fost aprobată, urmează să fie supusă plenului”, a precizat Tăriceanu, la finalul şedintei.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului să aprobe participarea Armatei României, pe teritoriul Republicii Irak, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh, condusă de SUA, cu un efectiv total de până la 50 de militari, cuprinzând instructori, personal de stat major şi de sprijin din domeniile: forţe speciale, informaţii militare şi forţe terestre, potrivit solicitării adresate Parlamentului.

Costurile generate de participarea forţelor şi mijloacelor Armatei României la această misiune vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului MApN pentru anul 2015.

 www.zf.ro

LEAVE A REPLY