Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a afirmat luni că gestul lui Ludovic Orban de a-și retrage candidatura la Primăria Capitalei este unul de responsabilitate și a anunțat că discuțiile despre o eventuală nominalizare se vor purta în zilele următoare.

“Primim cu greu acest anunț și sperăm în nevinovăția domnului Orban. Gestul retragerii, chiar dacă într-un moment dificil, denotă responsabilitate și se încadrează în limitele criteriilor de integritate ale PNL”, a declarat, pentru AGERPRES, Ionuț Stroe.

El a adăugat că o eventuală discuție în legătură cu o altă nominalizare se va purta în zilele următoare.

Liberalul Ludovic Orban a declarat luni că, în urma anchetării sale de către procurorii DNA, își retrage candidatura de la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei și că va demisiona din conducerea PNL, dar și din cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

“După cum bine știți, PNL a susținut permanent lupta împotriva corupției, a susținut permanent în toate ocaziile în Parlament și alte situații solicitările formulate de DNA, de justiție și nu voi face nicio excepție în acest caz. Atât timp cât a început urmărirea penală împotriva mea, atât timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candidatura de la funcția de primar general din partea PNL”, a afirmat Orban.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY