Statele Unite au efectuat miercuri prima execuţie din 2019, cea a unui bărbat condamnat la pedeapsa capitală pentru uciderea unui poliţist în urmă cu peste 30 de ani, relatează AFP. Robert Mitchell Jennings, în vârstă de 61 de ani, a primit o injecţie letală în camera morţii din penitenciarul Huntsville, în Texas.

La 19 iulie 1988, el a jefuit un cinema erotic din Houston cu un complice şi apoi a pătruns într-o librărie învecinată, conform unor documente judiciare. Poliţistul Elston Howard, de 24 de ani, era în interior şi discuta cu un angajat deoarece librăria difuza fără autorizaţie filme pornografice, a relatat presa locală. Jefuitorul l-a împuşcat imediat pe agentul de poliţie. Odată ajuns în maşina complicelui său, Robert Mitchell Jennings i-a explicat acestuia ce s-a întâmplat. Acesta i-a cerut atunci să iasă din maşină şi l-a împuşcat în mână. Rănit, Robert Mitchell Jennings s-a dus la un spital şi a fost arestat.

Ultimul recurs, respins

El a fost condamnat la moarte în 1989 şi a încercat de atunci mai multe recursuri. În încercarea de a-l salva, apărătorii săi au invocat copilăria sa dificilă şi retardul său intelectual. În această săptămână, o curte de apel a respins un ultim recurs, care viza erori în apărarea sa în trecut. În SUA au avut loc 25 de execuţii în 2018, dintre care 13 numai în statul Texas.