O treime dintre primarii din judeţul Timiş, aleşi aleatoriu, au votat cei mai activi consilieri judeţeni. Voturile primarilor par să rupă rândurile în politică. Reacţiile unora dintre edili au fost absolut surpinzătoare. Unii primari din Timiş nu cunosc numele nici unui consilier judeţean. Sau susţin că nici măcar unul dintre aleşii de la judeţ nu le-au călcat vreodată pragul. Pentru ca edilii au fost anunţaţi că opţinuile lor nu vor fi făcute public, vom prezenta doar lista primărilor care au contribuit la un top inedit al celor mai activi consilieri judeţeni în care pe primul loc a ieşit consilierul judeţean ALDE, Traian Stancu. Cu toate că partidul lui Tăriceanu nu are niciun primar în Timiş.

Evident unii edili au votat conform înregimentării de partid, în schimb ce alţii au ajuns să-şi voteze direct adversarii politici, susţinând că omul contează cel mai mult. Au fost şi raspunsuri ciudate. Unii primari au preferat ca în locul celor mai activi consilieri judeţeni să indice: consilieri locali, deputaţi, sau persoane din executivul CJT. Dacă ar fi să iei în considerare şi “voturile nule” chiar şi răposatul deputat Gheorghe Ciobanu a realizat un vot. Au fost şi primari care au preferat să nu indice nici măcar un singur consilier local. Alţii, din contră nu s-au putut opri la doar două nume şi au indicat 3-4 sau chiar cinci consilieri judeţeni.

Lista completeă a primarilor care au răspuns într-un fel sau altul la sondajul realizat de www.banatulmeu.ro este următoarea:
1. Francis Boldea (Lugoj)
2. Marcel Avram (Faget)
3. Danut Crasovan (Balint)
4. Cornel Tota (Banloc)
5. Gheorghe Laza (Belint)
6. Marius Stoian (Birda)
7. Dumitru Pecora (Barna)
8. Constantin Stoi (Boldur)
9. Marcel Muia (Cheversu-Mare)
10. Cristian Catana (Criciova)
11. Cornel Guran (Ghilad)
12. Vasile Cadariu (Ghiroda)
13. Ilie Suciu (Lenauheim)
14. Vasile Graur (Lovrin)
15. Ionel Costa (Margina)
16. Ionel Curuti (Manastiur)
17. Ion Fistea (Moravita)
18. Ioan Sorincau (Mosnita Noua)
19. Ion Lazarescu (Ohaba Lunga)
20. Dorin Ignuta (Padureni)
21. Ioan Sas (Pischia)
22. Ioan Simoc (Pietroasa)
23. Ion Nanu (Racovita)
24. Ilie Golubov (Remetea Mare)
25. Liviu Mihalescu (viceprimar Satchinez)
26. Claudiu Coman (Sinandrei)
27. Venus Oprea (Sag)
28. Vasile Bejera (Stiuca)
29. Gal Csaki (Tormac)
30. Dragos Buicu (Valcani)
31. Nicolae Tudor Marinescu (Voiteg)

În urma voturilor acordate de primari, surpinzător, pe primul loc în topul consilierilor judeţeni ca activitate s-a clasat consilierul judeţean ALDE, Traian Stancu. Răspunsurile primarilor sunt surprinzătoare având în vedere că ALDE nu are nici măcar un primar în Timiş. Adrian Pau (PSD) şi Marian Vasile (PNL) sunt pe poziţia a doua conform numărului de voturi. Urmează un bloc compact de consilieri judeţeni pe cea de-a treia poziţie cu număr egal de voturi: Marcel Mihoc (PSD), Dorin Cutu (PSD), Ion Davitoiu (ALDE), Nicu Bitea (PNL). Voturi au primit şi cei din executivul CJT, deşi nu erau în calcul.

Au mai primit câte un vot de la primarii din Timiş: consilierii judeţeni: Paul Moldovan, Oana Gaita, Traian Lelescu, Dorel Demea, Ggeorghe Bologa, Ioan Szatmari, Mihai Ritivoiu, Liviu Borha, Marin Popescu si Cosmin Costa. Nu au vrut sa răspundă la întrebarea: “În opinia dumneavoastră care sunt cei mai activi doi consilieri judeţeni din Timiş?” doi dintre primari.

Trei edili au spus că, din punctul lor de vedere, niciunul dintre aleşii judeteni nu au fost activi. Cel putin nu pentru comunitatea lor. Unul dintre primari ne-a spus ca pentru o problema atât de importanta va face un sondaj in localitate si ne va comunica cifrele. Nu a revenit însă şi cu datele finale… Doi dintre primari au cerut timp de gîndire şi au transmis opţinuile lor prin SMS.

LEAVE A REPLY