Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, miercuri, o întâlnire cu Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Republicii Elene la București, printre temele discutate fiind și criza refugiaților.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind ultimele evoluții în planul relațiilor bilaterale româno — elene, precum și referitoare la situația la nivel regional, în contextul crizei refugiaților, care afectează întreaga Europă.

Președintele Senatului a subliniat trăinicia relațiilor de prietenie și colaborare româno — elene, adresând ambasadorului grec la București felicitări cu ocazia zilei de 24 martie — Ziua Națională a Greciei — și a făcut o prezentare a situației din România, în special în domeniul politic și economic, în contextul anului electoral 2016, menționează comunicatul.

Călin Popescu-Tăriceanu s-a interesat asupra modalității în care autoritățile elene gestionează fluxul masiv de refugiați care sosesc zilnic pe țărmurile elene.

La rândul său, Grigorios Vassiloconstandakis a prezentat ultimele evoluții legate de criza refugiaților și modul în care Guvernul și autoritățile elene reușesc să gestioneze fluxul de persoane care caută refugiu în spațiul european, subliniind în acest context importanța colaborării UE-Turcia. De asemenea, acesta a reiterat importanța pe care o acordă Grecia colaborării în plan bilateral și regional cu România.

Ambasadorul Republicii Elene la București a transmis președintelui Senatului invitația de a participa la recepția ce va avea loc la ambasadă cu ocazia zilei naționale.

 

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY