Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică seara la Antena 3 că nu vede niciun motiv pentru care relația cu PSD să fie afectată.

“În discuțiile pe care le-am avut zilele acestea cu colegii mei nu am auzit de la niciunul ideea de a accepta ca rezultatul alegerilor să fie dictat de instituțiile de forță și nu de cetățeni. Nu am auzit la niciunul dintre colegii mei ideea de a ne retrage în tranșee și a lăsa să treacă valul acesta de acțiuni ale unor instituții care nu au nimic de-a face cu procesul democratic. Prin urmare, nu văd niciun fel de motiv ca relația noastră cu PSD o relația care a decurs în condiții foarte bune și în Parlament și la guvernare nu văd niciun motiv ca această relație să fie afectată”, a spus liderul ALDE.

El a afirmat că atitudinea PNL este de “un populism deșănțat” și a afirmat ca PNL a abandonat liberalismul.

“Ceea ce pe mine mă afectează este atitudinea PNL o atitudine de un populism deșănțat care văd că nu scapă niciun prilej pentru a aplauda zgomotul de cătușe, pentru a aplauda excesele care se petrec la adresa drepturilor și libertăților cetățenilor. PNL se descalifică pe zi ce trece. PNL a abandonat liberalismul în momentul în care a trecut la PPE”, a mai declarat Tăriceanu.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY