Tenismanul spaniol Rafael Nadal și-a exprimat dorința ca pașaportul său biologic să fie dat publicității, considerând că ”transparența trebuie să fie totală” pentru a restabili imaginea sa după remarcile făcute la dresa sa de fostul ministru francez al Sporturilor, care l-a acuzat de dopaj.

”Pentru mine nu este o chestiune de prudență, ci una de necesitate (publicarea pașaportului biologic). Să se înceteze cu speculațiile”, a declarat Nadal, după victoria înregistrată asupra rusului Andrei Kuznețov, în turul 2 la Madrid.

Spaniolul a solicitat în aprilie Federației internaționale de tenis să facă publice rezultatele tuturor controalelor antidoping la care a fost supus de-a lungul carierei sale, precum și ale celor viitoare pentru a risipi toate suspiciunile.

Nadal a depus plângere contra fostului ministru francez al Sporturilor (2007-2010), Roselyne Bachelot, care l-a acuzat pe tenisman că a simulat o accidentare pentru a ascunde rezultatele unui control antidoping care ar fi ieșit pozitiv.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY