Tenismanul sârb Novak Djokovic şi-a reluat antrenamentele la clubul de tenis Puente Romano din Marbella (provincia Malaga), instalaţie pe care o foloseşte în exclusivitate, respectând toate măsurile de siguranţă împotriva noului coronavirus, informează EFE.

Numărul unu mondial a susţinut deja două şedinţe de pregătire pe terenul central Manolo Santana, doar în compania fratelui său Mirko şi a jucătorului spaniol Carlos Gomez-Herrera.

Djokovic are acum întregul club la dispoziţie, deşi nu poate folosi vestiarele, aşa cum prevăd reglementările, şi se limitează pur şi simplu să intre pe teren pentru a se antrena.

Instalaţia respectivă se află în cadrul unui hotel de lux de cinci stele, care a găzduit întâlnirea de Cupa Davis dintre Spania şi Marea Britanie, în februarie 2018, printre alte competiţii.

Directorul unităţii, Alberto Munoz, a declarat că Djokovic este o persoană „foarte apropiată şi simplă” şi că poate fi văzut în timpul antrenamentelor din exterior, deoarece terenul este deschis.

El a mai subliniat că sârbul este „un model de conformitate faţă de măsurile sanitare”, întrucât „menţine întotdeauna distanţa de siguranţă” faţă de puţinii colaboratori care îl însoţesc.

Munoz a explicat că, în timpul pandemiei, s-a efectuat o întreţinere completă a terenului de tenis, ceea ce i-a permis lui Djomovic „să se poată antrena rapid”.

Clubul, cu o istorie de peste 25 de ani, speră să-şi poată redeschide facilităţile pentru public „în câteva săptămâni” şi, între timp, se bucură de prezenţa liderului mondial al tenisului, aflat în izolare la Marbella.