Sursa foto: AGERPRES

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Bistrița, cu ocazia lansării candidaților din partea Partidului Mișcarea Populară la alegerile locale, că a ales să nu candideze pentru funcția de primar al Capitalei pentru că nu ar fi putut face acest lucru având calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani.

“Este o mizerie fără limite, dar plecați de la premisa că, la sfârșitul mandatului, am făcut afirmația că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară. El s-a manifestat premergător înscrierii mele în cursa pentru Primăria Capitalei și m-a pus în fața unei situații imposibile, și anume să candidez în calitate de suspect — lucru pe care nu-l puteam accepta, pentru că mi-aș fi negat tot mandatul meu de zece ani la Cotroceni. Ce vă pot garanta, însă: este o minciună, un mod de a rezolva problemele politice pe care cei care încă se mai hrănesc din învățăturile lui Voiculescu, dar și slugile lui din instituțiile statului, îl fac. Este un joc murdar”, a afirmat Băsescu.

Liderul PMP le-a spus celor aproximativ 400 de membri și simpatizanți ai partidului veniți la întâlnirea de la Bistrița că va face publică “povestea” din acest dosar în zilele următoare și că a preferat să nu mai candideze, pentru a nu crea probleme de imagine partidului.

‘Nu voi ezita, în zilele următoare, să fac publică povestea, dar nu e cazul să ne amărâm ziua de azi. Ce n-am putut accepta este ceea ce v-am spus: să candidez negându-mi mandatul, să mă aflu în această campanie într-un grup, alături de toți penalii PSD și PNL care vor candida, și să se spună că Băsescu e în aceeași categorie cu Piedone, cu Olguța Vasilescu, cu toți primarii urmăriți penal care vor candida. Nu puteam accepta acest lucru și aș fi contrazis chiar filosofia de a fi a acestui partid tânăr. V-aș fi făcut necazuri”, a explicat Băsescu.

Traian Băsescu a adăugat că în acest dosar “nu au cum să fie denunțuri”, dând ca exemplu activitatea sa din ultimii 20 de ani în importante funcții ale statului, și că speră că Parchetul General se va pronunța până la alegerile din toamnă.

Traian Băsescu a fost însoțit la evenimentul de lansare a candidaților PMP la alegerile locale de la nivelul județului Bistrița-Năsăud de prim-vicepreședintele Cristian Diaconescu și de secretarul general Dorel Onaca.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a confirmat pe 20 aprilie că a fost informat de Parchetul General că este suspect de spălare de bani într-un dosar privind achiziția unui teren și precizează că se va prezenta în fața procurorilor imediat ce va fi citat, adăugând că în acest dosar, în luna iunie 2012, același parchet a dispus neînceperea urmăririi penale.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY