Sursa foto: AGERPRES

Un cetățean turc având legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a fost identificat drept al doilea suspect în atentatul de duminică de la Ankara, soldat cu 37 de morți, transmite Reuters, citând un oficial din domeniul securității.

Tot în legătură cu atentatul cu vehicul-capcană, poliția a arestat luni patru persoane în sud-estul țării, a relatat agenția Anadolu.

Aceasta citează surse de securitate, potrivit cărora arestările au fost operate în orașul Sanliurfa (situat la nord de granița cu Siria), după ce poliția a stabilit că vehiculul folosit în atentat a fost cumpărat dintr-un showroom din localitate.

Cei patru suspecți urmează să fie aduși la Ankara, au adăugat sursele.

Reuters anunțase în cursul zilei de luni că unul dintre cei doi presupuși autori ai atentatului era o femeie care se alăturase PKK în 2013. Femeia era născută în 1992, în orașul turc Kars (est).

Cel puțin 37 de persoane au fost ucise și 125 rănite într-un atentat cu mașină-capcană comis duminică seară în centrul Ankarei, la trei săptămâni după un alt atac sinucigaș ce a făcut 29 de morți în capitala Turciei.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY