”Putem admite că nu toate soluţiile adoptate sunt în afara oricăror critici. Dar, două lucruri sunt esenţiale: Codul de procedură penală trebuia modificat pentru ca peste 100 de texte să fie puse în acord cu deciziile Curţii Constituţionale; decizii pronunţate în ultimii ani; era obligatorie, începând cu 1 aprilie 2018, transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale”, declara Ţuţuianu.

Senatorul  Adrian Ţuţuianu susţine, într-o postare pe Facebook, că Opoziţia ”isterizează” lumea cu privire la modificările Codului de procedură penală, iar pe piaţă sunt vehiculate multe informaţii false.

”Cu titlu de exemplu, Guvernul Cioloş, în anul 2016, a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 18/2016 prin care a modificat, fără niciun fel de dezbatere, 151 de articole din Codul de procedură penală. De asemenea, în iunie 2009, Codul penal şi Codul de procedură penală au fost adoptate de Guvernul Boc prin procedura angajării răspunderii. Aşa-zisa societate civilă, dar şi partidele politice care astăzi contestă modificările făcute, la acele momente, nu au avut nimic de contestat”, mai precizează vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu.