Ultima lupta.

Dar chiar ultima…
Citeam in dimineata asta interviul cu Neagu Djuvara. Spunea ca Romania este pierduta.
Incep sa-l cred, cu atat mai mult cu cat are si o multime de argumente. Mai avem vreo sansa? Poate, dar mica. Ne trebuie o harta, ne trebuie vointa, ne trebuie actiune.
Orice plan bun incepe cu determinarea exacta a locului in care ne aflam, dupa care identificam motivele pentru care suntem aici si, in final, incercam sa conturam o strategie pentru a ne atinge tintele viitoare.
Pai, sa o facem ca la carte.

1) Locul in care ne aflam este intunecat, igrasios si nedorit de nimeni. Oamenii sunt gri, plini de ura, viciati, cu bucurii marunte, de cele mai multe ori bazate pe nefericirea altora. Uram tot, uram pe oricine. Liderii sunt slabi, in cea mai mare parte. Institutiile sunt salbatice, conduse de catre mediocrii, lasi si de catre bolnavi psihic.

2) Suntem aici pentru ca nu am dus Revolutia pana la capat, lasand tot Securitatea, procurorii si comunistii sa ne conduca. De fapt, nici nu aveam cum sa o ducem, fiindca Romania vrea capitalism fara capitalisti. Romania vrea un tatuc si oameni bogati in puscarii. Stiu, multi politicieni au furat. A cui a fost vina, a lor? Nici vorba. Nu un politician a fost primul corupt al tarii, ci votantii lui, care l-au ales pe mici si bere, fara sa le pese ca ala, candidatu’, era rupt in fund si plin de datorii si ca nu facuse nimic bun in toata viata lui. Important e ca le-a dat ceva, in ziua votului. Ratiu si Coposu, care n-au dat nimic, au avut vreo sansa? Nu.

Dorinta multora de a nu-i merge altuia bine ii tine si pe procurori puternici. Delatiunea a redevenit sport national.

Multi dintre procurorii astia sunt niste nemernici. Aproape ca sunt o banda. Lipsa lor de preocupare pentru drepturi si libertati, aroganta, nesimtirea si tupeul cu care frang destine ar trebui sa faca obiectul unui proces penal, candva. Merita puscarie pe viata. Cred ca se va intampla, intr-o zi. Ei nu, ca se cred Zei. Nici Visinescu n-a crezut…
Infractiunile pe care nenorocitii astia le comit – impotriva democratiei – sunt infinit mai periculoase decat coruptia. Tortureaza oameni. V-o amintiti pe procuroarea aia din Sibiu care zbiera la un nevinovat, din senin? Asta-i Romania, cu “justitia” ei de doi bani. Stiti cati idioti d-astia sunt? Multi de tot. A, sa nu uit sa va spun ca inregistrarea cu tanti aia, de pe YouTube, a disparut…
Pe mine ma sfatuiau niste prieteni, dimineata, sa nu postez ceea ce cititi acum. Stiti cu totii ca “anchetatorii” astia fac cele mai ingrozitoare lucruri cu putinta si ca se coboara pana la a falsifica probe, inregistrari si declaratii, doar pentru a-i manji pe cei care ii contesta. Mai ales astia tineri, carieristi si fara scrupule. Atei cu totii…
Dar, daca tot stiti, de ce tolerati? De frica?
Stii ce, draga Romanie? Nu cred ca ti-e frica. Cred ca raspunsul e altul.
Cred ca o parte semnificativa a populatiei se bucura sa vada suferinta ori nedreptate, pentru ca asta ofera o explicatie – e drept, facila – pentru propriul esec.

Lasand procurorii in urma, ajungem la presa care ar trebui sa lupte impotriva mizeriei asteia. Care presa?
Televiziunile cu realizatori isterici, care fac emisiuni despre ei insisi, ori care lupta impotriva coruptiei “de la alte posturi”, fara sa spuna macar o vorba despre patronii lor? Cu nebunia asta de pe sticla, plina de curve, proxeneti, fachiri si fotbalisti? Cu unii care scuipa, dupa care ling, in functie de cum cred ei ca-si scapa mentorii, in timp ce se dau “Cetate a Dreptatii”?
Cu ziarele care scriu pe bani?
Am incheiat si cu asta…
Ce-ar mai fi? A, clasa politica…
Impotenta, vinovata, speriata, consimte la tot ceea ce “Sistemul” orchestreaza. Politicienii spera prosteste ca vor gasi solutii individuale, pentru dosarele lor. Asa sunt mintiti…
De aia voteaza cu cei care-i vor termina. Nu faptul ca vor fi “abatorizati” ma ingrijoreaza, fiindca multi isi merita soarta, ci inlocuirea lor cu ” javre perfecte “, crescute in laboratoare pentru a fi unelte. Asta ne asteapta.
De fapt, ce se intampla? Pe scurt? Ok.
Romania este vinovata, in ansamblu. Am ajuns in situatia in care grupuri infractionale organizate, numite de catre grupuri infractionale organizate, votate de catre grupuri infractionale organizate sa ancheteze grupuri infractionale organizate.
Romania a ramas fara nevinovati.
Ma rog, poate o mai avea cativa…
Cum iesim din asta? Punctul urmator…

3) Solutia este politica si trebuie sa excluda napalmul.
Trebuie sa mergem pe mana celor care sunt mai putin toxici si stabilim un nou punct de plecare.
Mai frecventabili sunt politicienii. Spre deosebire de procurori, astia n-ar fi putut lucra in lagare de exterminare. Sunt mai sensibili la necazurile oamenilor si mai mult de jumatate sunt oameni la locul lor. Ailalti, in schimb, sunt un pericol pentru societate.
Vin alegerile.
Votati idei, votati oameni care au facut lucruri concrete, votati oameni care cred in drepturile voastre. Daca lucrurile merg bine, totul se va indrepta, pentru o lunga perioada de timp.
Daca merg prost, am pierdut, pentru totdeauna.
Oricum ar fi, e ultima lupta.

PS
Din lipsa de instinct de conservare caut cu un amic, avocat, calea prin care sa dau “Institutiile” in judecata pentru distrugerea climatului social si pentru atentat la democratie.
Nimeni nu mai vorbeste la telefon si toti se tem. Asta-i normal?
Voi cere si o audiere a martorilor.
Am cateva milioane…

LEAVE A REPLY