Sursa foto: reportervirtual.ro

TVR nu si-a indeplinit obligatiile fara de cetateni, pe care le are prin statutul sau de televiziune publica, sustine Valentin Jucan, membru CNA. Potrivit acestuia, televiziunea nationala trebuie sa organizeze  urgent o dezbatere intre toti candidatii la Primaria Municipiului Bucuresti.

„Mă exprim în contextul legal al obligaţiilor TVR, respectiv în cadrul obligaţiilor pe care le am ca membru al Consiliului (Legea 504 din 2002, art. 11, alin. 6), context care exclude teza ingerinţei în conţinutul editorial. Astfel, solicit public postului public TVR1, în virtutea respectării interesului public, să organizeze o ultimă dezbatere între candidaţii la funcţia de primar general al Capitalei, având în vedere că au mai rămas două zile în care o astfel de dezbatere mai poate fi organizată. Respectaţi rolul şi obligaţiile pe care le aveţi faţă de publicul care plăteşte taxa radio-tv”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Valentin Jucan.

Jucan a adăugat ca, „de la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale, TVR1 şi TVR2 s-au remarcat, în analizele CNA, prin refuzul de a reflecta exerciţiul electoral în emisiunile informative, fiind difuzate ‘zero’ minute’”. De asemenea, potrivit acestuia, SRTV a transmis CNA că în această ultimă săptămână de campanie programele specifice nu vor face referire la alegerile din Bucureşti.

„Consider că această atitudine a postului public de televiziune este inacceptabilă. Legea 41 din 1994, republicată, lege în baza căreia SRTV funcţionează, art. 4, alin. 1, prevede ca obligaţie a TVR ‘să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice (…) să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice’”, a spus Jucan.

Sursa: surse.info

 

LEAVE A REPLY