UPDATE ORA 8.44 Bilanțul actualizat al victimelor cutremului cu magnitudinea 7,8 care a lovit sâmbătă vestul Ecuadorului este de 41 de morți, a anunțat vicepreședintele acestei țări, Jorge Glas, citat de agenția EFE.

Pe de altă parte, Centrul de Alerte de Tsunami în Pacific (PTWC) a anunțat că amenințarea unui val seismic a trecut în mare parte. Anterior, circa 20 de state din zona Oceanului Pacific au declarat alertă de tsunami. Peru, țară care se învecinează cu Ecuadorul, a anunțat deja că a anulat alerta.

Și vicepreședintele Ecuadorului a transmis persoanelor care și-au părăsit locuințele în zona de coastă — pentru a se refugia în zone mai înalte astfel încât să fie la adăpost de un eventual tsunami — că se pot întoarce la casele lor, întrucât nu mai există amenințarea unui val seismic.

Cât despre numărul victimelor, vicepreședintele Jorge Glas a menționat că din nefericire acesta va crește în orele următoare, el amintind că seismul produs sâmbătă este cel mai puternic care a lovit Ecuadorul după cel din anul 1979. Deocamdată nu s-a comunicat un bilanț al răniților.

UPDATE ORA 06.28 Cel puțin 28 de morți după un cutremur cu magnitudinea 7,8

Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața în Ecuador după un cutremur cu magnitudinea 7,8 care a lovit sâmbătă vestul țării, a anunțat vicepreședintele Jorge Glas, precizând că a fost decretată starea de urgență, relatează AFP.

“Avem 16 persoane decedate în orașul Portoviejo, zece la Manta, două în provincia Guayas”, a declarat Jorge Glas în cursul unei conferințe de presă, adăugând că starea de urgență a fost decretată la nivel național “pentru păstrarea ordinii publice”.

 

Continuarea pe:

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY