Asta cu “sunt precisa…” e cea mai veche amintire a mea despre Codruta, dar nu aceea, inegalabila, ci cealalta, colega mea de gradinita. O fata simpla, de la tara, cu romana ei exotica…

Totusi, bunicii nostri se stiau, ca al ei spunea vazandu-l pe al meu: -” Sa traiasca nea Jenel!”, dupa care ridica palaria, putin. Nu mai stiu cum il chema pe bunicul Codrutei, da stiu c-avea mustata. El m-a dat in gat in iarna in care am plecat singur acasa, ca simteam ca am crescut destul. Am ajuns, in doua ore, c-am trecut si prin parculet… Normal, mi-am luat-o rau, de la toti care erau prin casa. Cred ca si de la vecini…
Dar, ce mai conteaza amintirile? Am terminat gradinita, desi sotia-mi spune ca nu s-ar zice.
Nici cu iesirea asta, la Bucuresti, nu par sa o conving.
-“De ce sa mergem?”, ma-ntreaba. Eu, cu ale mele: luptam, tara, exemplul dat copiilor, rautatea asta care-i pe pamant, partidul, Codruta cea rea ( adica nu colega mea…), deficitul de democratie si-alte alea. Zice: -” Si de ce sa iei copiii?”. Incep sa-i spun ca mi-a zis ca sunt ai mei, deci am drepturi, ca sunt fete si ca trebuie sa invete ce e corect si ce nu, ca e o ocazie unica sa lupti alaturi de copiii tai, in strada, pentru lucruri in care crezi, etc.
-“Pai, crezi in Voiculescu?”
Aici m-a prins. Ma prinde de fiecare data, ca d-aia a rezistat cu mine treizeci de ani.
Nu, nu cred in Voiculescu. Asta nu inseamna ca -pentru ca nici macar nu-l plac- sunt de acord cu mizeria aia de condamnare, pentru ICA, dosar in care unii, de smecheri, in loc sa-i ia ICA, presupus furata, i-au luat tot.
Nu cred in toata Antena lui. Nu-mi place ca Gadea face pe Andreea Marin, ca stoarce lacrimi de la niste unii, ca n-are limite ( chiar si cu macelul ala, cu Paul, cu care nu poti face mistouri in romana, ca omu’ nu cunoaste limba, plus ca e si victima de profesie…), ca Dana Grecu face emisiuni doar despre ea, etc.
Dar cred mult in Badea, care e integru si, culmea, in Ciuvica. Niciunul nu se-ndoaie. De aia n-am lipsit nici de la protestul din fata CNA-ului si nici de la plimbarea de la Cotroceni.
In plus, daca uneori nu-mi plac, folosesc linistit telecomanda. Pot muta oricand pe Banciu ori pe Animal Planet. Sau invers, ca nu conteaza.
Asadar, conchid spunandu-va ca am pornit. Cu sotie cu tot, ca de copii deja v-am spus. N-a avut incotro…
A, sa nu uit…
50-80 000, zic. Sau suta…

PS
Incredibil, s-a speriat si Ea! zice ca a gresit ANAF-ul!
Fata, incep sa te iubesc! Jur.

Catalin Beciu

LEAVE A REPLY