Bursa de Valori București (BVB) anunță că pe 11 ianuarie 2016 Consiliul Bursei a aprobat admiterea Erste Group Bank ca Participant la sistemul de tranzacționare al BVB, pe piața reglementată la vedere, iar din 15 ianuarie 2016 a început să tranzacționeze.

fot. Darek Iwanski www.iwanski.com.pl +48 601 362 305 d.iwanski@interia.pl

“Suntem încântați că piața de capital din România va avea o deschidere directă pe piața din Viena si sperăm că acest pas va reprezenta o nouă cale de acces a Bursei de Valori București către investitorii internaționali. Vom continua sa dezvoltăm mediul local, pentru a fi adecvat și sigur pentru partenerii noștri la nivel mondial”, a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori București.

Erste Group Bank acționează în calitate de Market Maker Clasic pentru acțiunile emise de Erste Group Bank si Fondul Proprietatea începând cu data de 18 ianuarie 2016.

“Sprijinirea dezvoltării piețelor de capital din Europa Centrală și de Est face parte din strategia Erste Group, iar acesta este un pas concret pe care îl facem în această direcție. In plus, odată cu participarea directă la sistemul de tranzacționare al BVB, Erste Group poate beneficia de drepturi depline în activitatea de market making de pe piața locală”, a declarat Stefan Dörfler, Head of Group Markets al Erste Group.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Aproximativ 46.600 de angajați deservesc 15,8 milioane de clienți în 2.500 de sucursale din șapte tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croația si Serbia). In al treilea trimestru din 2015, Erste Group a raportat un profit net de 764.2 milioane euro și active totale de 201,2 miliarde euro.

De asemenea, Bursa de Valori București (BVB) informează publicul că din data de 19.01.2016, Banca Comercială Română nu va mai activa în calitate de Clasic Market Maker pentru acțiunile Erste Group Bank AG și Fondul Proprietatea.

LEAVE A REPLY