Cel puţin patru persoane au murit şi alte 150 au fost rănite, marţi, în landul Bavaria, din sudul Germaniei, după ce două trenuri au intrat în coliziune, ciocnindu-se faţă în faţă, informează agenţia de presă germană DPA.

Unul dintre trenuri a deraiat şi a intrat în coliziune cu un altul, a informat poliţia din Bavaria.

“Sunt circa 100 de răniţi, zeci de persoane cu răni grave şi mai multe decedate”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din Bavaria, citat de Reuters.

Potrivit BBC, numărul exact de victime nu este cunoscut deocamdată, dar un mesaj pe Twitter al poliţiei bavareze ( în limba germană) anunţă că s-au înregistrat mai multe decese şi aproximativ 100 de răniţi.

Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen. Iniţial, numărul răniţilor nu fusese stabilit de autorităţi.

Incidentul a avut loc la ora locală 06.48 (07.48 – ora României). Anterior, poliţia estimase că opt persoane fuseseră rănite în coliziunea celor două trenuri.

Potrivit site-ului local de ştiri mangfall24.de, citat de Deutsche Welle, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Jurgen Thalmeier, a declarat că cele două trenuri s-au ciocnit faţă în faţă între staţiile dintre Holzkirchen şi Rosenheim.

Cel puţin 11 elicoptere şi 12 ambulanţe au fost solicitate la faţa locului.

Datorită unui festival din Bavaria din această săptămână, în tren s-ar fi aflat mai puţin pasageri decât în mod normal în acel interval orar.

Sursa: www.mediafax.ro

accident-feroviar2 accident-feroviar-4 accident-trenaccident-feroviar-4accident-feroviar3accident-feroviar2

LEAVE A REPLY