Ambasadorul român la ONU, Ion Jinga, s-a întâlnit recent cu studenții de la St. John’s University School of Law și de la Institutul Harriman din cadrul Universității Columbia pentru a discuta despre rolul Organizației Națiunilor Unite (ONU) în lumea de astăzi și afirmă într-un articol postat vineri pe site-ul huffingtonpost.co.uk că experiența i s-a părut una foarte utilă.

Ambasadorul român la ONU scrie în articolul său că implicarea studenților în înțelegerea ONU este o investiție pe termen lung într-o nouă generație de lideri, care învață astfel să creadă în muticulturalism și umanitate.

Ion Jinga mărturisește că a fost mereu fascinat de curiozitatea de care dau dovadă tinerii educați și precizează că prin contactul intelectual cu ei reușește să rămână vigilent, că entuziasmul lor este contagios și că întrebările lor îl ajută uneori să-și clarifice lucruri pe care altfel le-ar trece cu vederea.

Diplomatul povestește că studenții de la St. John’s University School of Law l-au impresionat cu o largă varietate de întrebări, precum ‘Ce sfat dați atunci când alegerea este între mulți bani și respectarea drepturilor omului?’, ‘Cum este obținută o soluție de compromis în negocierile ONU?’, ‘Care este rolul ONU în lumea de azi?’, Cum ar afecta un Brexit Uniunea Europeană?’ sau ‘Cum poate fi soluționată criza refugiaților?’.

La Institutul Harriman din cadrul Universității Columbia, audiența a fost formată din studenți, dar și persoane din mediul academic, subiectele abordate fiind evoluțiile de securitate și Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY