Sursa foto: MEDIAFAX

Asociaţia Colectiv GTG 3010 “protestează ferm faţă de candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat la funcţia de primar al Sectorului 4” pe motiv că demisia sa “a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv “, notează asociaţia pe pagina sa de Facebook, miercuri.

Asociaţia Colectiv GTG 3010, din care fac parte supravieţuitori şi rude ale decedaţilor în urma incendiului de la clubul Colectiv, a postat pe pagina de Facebook, miercuri, că “protestează în mod ferm faţă de candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru un nou mandat la funcţia de primar al Sectorului 4″.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că “demisia lui Cristian Popescu Piedone din funcţia de primar a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv, respectiv una dintre cele mai mari catastrofe cu aflux masiv de arşi din istoria nu doar naţională, ci şi internaţională recentă, nu credem ca domnia sa mai poate executa o funcţie prin care să fie responsabil de siguranţa zilnică a unui număr atât de mare de cetăţeni cum este cazul Sectorului 4 al Capitalei”.

“Un candidat pentru funcţia de primar în această perioadă, post-Colectiv, trebuie să fie o persoană asupra căreia să nu planeze nicio umbră legată de conduita sa morala, civică şi, mai ales, o persoană care să nu lezeze prin candidatura sa memoria celor 64 de victime ale incendiului. Şi nici să adâncească şi mai tare suferinţa supravieţuitorilor sau a familiilor, prietenilor, apropiaţilor celor care au avut de suferit în urma acestei tragedii”, se mai menţionează în postare.

Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, tot pe Facebook, că şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 4, după ce anunţase că se retrage din viaţa politică, în urma tragediei din Colectiv, el fiind urmărit penal.

Piedone a precizat că va candida ca independent. “Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe” a scris, pe Facebook, Cristian Popescu Piedone, care a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4 în contextul protestelor de la sfârşitul anului trecut, declanşate după tragedia din clubul Colectiv.

Piedone mai susţine că a trecut printr-o perioadă tulbure.“Ca un bun creştin ortodox, îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că în toată această perioada am întâlnit pe stradă, în parc, în magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei. Vă sunt recunoscător vouă pentru că, atunci când ne-am întâlnit, ori în mesajele pe care mi le-aţi trimis chiar aici, pe facebook, mi-aţi spus că mă apreciaţi pentru ce am făcut în sectorul nostru. Dar mi-aţi spus şi ceva care m-a durut: m-aţi întrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am părăsit?”, a mai scris acesta.

Fostul primar al Sectorului 4 a mai spus că aşteaptă ca justiţia să se pronunţe în cazul său şi că este dreptul constituţional al oricărui cetăţean că candideze.

Citeste in continuare pe MEDIAFAX

 

LEAVE A REPLY