Cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat îngrozită de atentatele de marți de la Bruxelles, însă hotărâtă să învingă terorismul, informează AFP.

‘Oroarea este la fel de nemărginită ca și hotărârea de a învinge terorismul’ după aceste atentate, a declarat Merkel la Berlin, în fața presei.

‘Asasinii de la Bruxelles sunt teroriști care nu au nicio considerație pentru regulile umanității’, a mai spus cancelarul federal, potrivit căreia autorii acestor atentate sunt ‘dușmani ai tuturor valorilor umanității’.

Cei 28 de șefi de stat și de guvern din UE au denunțat într-un comunicat comun un atac ‘împotriva societății deschise și democratice’ a Europei. Atentatele care au lovit marți Bruxellesul au vizat, dincolo de Belgia, valorile democratice ale Europei, capitala belgiană, unde se află sediile UE și NATO, fiind simbolul acestor valori, au subliniat numeroși lideri europeni.

Cel puțin 34 de persoane au murit și sute de alte persoane au fost rănite în atentatele teroriste care au avut loc marți pe aeroportul Zaventem și în stația de metrou Maelbeek, din apropierea instituțiilor europene.

Statul Islamic a revendicat aceste atacuri, a transmis o agenție de presă afiliată grupării jihadiste.

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY