Guvernul Austriei cere Uniunii Europene să finanțeze cheltuielile generate de primirea masivă a imigranților din Orientul Mijlociu, a informat sâmbătă cotidianul Kurier, citat de EFE.

Ministrul de finanțe austriac, conservatorul Hans Jurg Schelling, a trimis o scrisoare Comisiei Europene în care solicită plata a circa 600 de milioane de euro din fonduri europene. Autoritățile de la Viena au calculat că o cifră “asumabilă” ar fi de circa 35.000 de refugiați pe an, în condițiile în care Austria a primit anul trecut 90.000 de cereri de azil.

Cheltuielile generate de “excedentul” de 55.000 de refugiați ar trebui finanțat de UE, spune Schelling în scrisoarea sa, citată și publicată sâmbătă de cotidianul austriac Kurier. Schelling a calculat că fiecare refugiat costă statul austriac 11.000 de euro, ceea ce reprezintă un cost adițional de 600 de milioane de euro pe an.

Aceste costuri suplimentare s-ar putea finanța printr-o sporire a fondului comunitar AMIF (Fondul pentru azil, imigrație și integrare) și din Fondul european de solidaritate în caz de catastrofe naturale, spune Schelling, care este de părere că țările care primesc mai mulți refugiați trebuie să primească și mai mulți bani din aceste fonduri.

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY