Sursa foto: AGERPRES

În Spitalul Județean de Urgență Bacău se aflau internate miercuri dimineața 58 de persoane acuzând dureri ale tractului digestiv, stări de vomă și amețeli, din cele 118 care au fost transportate începând de luni seara, după ce consumaseră alimente alterate la un praznic.

Dintre cei rămași sub supraveghere în spital 44 sunt adulți, iar 14 copii.

“Marea majoritate a adulților se află internați în secția de boli contagioase, însă a fost nevoie și de realizarea a două saloane special amenajate pentru acest caz de îmbolnăvire în alte secții ale spitalului. Toți pacienții primesc tratamentul necesar, dar în funcție de gravitatea simptomelor și vârstă. Spitalul dispune de toate medicamentele specifice” , a declarat pentru AGERPRES Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

Potrivit acestuia, toți medicii unității medicale băcăuane au lucrat peste program în ultimele 40 de ore pentru soluționarea situației unice în istoria SJU Bacău.

“Ca urmare a numărului mare de pacienți care au sosit a fost declanșat ,,planul alb de urgențe”, fapt ce înseamnă chemarea de acasă a personalului medical care în mod normal nu era de serviciu și prelungirea orarului de prezență în spital a celor ce își încheiau tura”, a precizat Mirela Romaneț.

Direcția de Sănătate Publică derulează în prezent o anchetă privind cauzele acestor îmbolnăviri.

“Din ancheta epidemiologică aflată în curs de finalizare s-a aflat că este vorba despre un consum de produse alimentare la o masă organizată în localitatea Traian. Specialiștii de la Serviciul de Control au recoltat de la unitatea de catering de la care a plecat mâncarea, probe și a verificat personalul, dar analizele se derulează în continuare pentru a se constata care este produsul incriminat”, a declarat Dana Marcu, inspector șef în cadrul DSP Bacău.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY