Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice informează prin intermediul unui site de socializare că Inspectoratele școlare județene din Ilfov și București au decis suspendarea cursurilor pentru mâine. Astfel, luni, 18 ianuarie 2016, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, cursurile din învățământul preuniversitar vor fi suspendate.

Actualizare ora 14.30:

Lista județelor care își suspenda cursurile în învățământul preuniversitar creste. Mai jos, informarea afișată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice:

”Colegiile prefectorale din municipiul București și județele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău și Tulcea au decis suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ de pe raza județelor (luni, 18 ianuarie 2016). La Brăila, autoritățile au hotărât suspendarea cursurilor în mediul rural și în orașele Făurei, Ianca și Însurăței, în timp ce în municipiul Brăila cursurile se vor derula normal. În judeţul Olt, în urma hotărârii colegiului prefectoral, orele de curs nu se vor desfăşura în unitățile de învățământ din 18 localităţi.

În ceea ce privește cursurile universitare, reprezentanții MENCS au luat legătura cu rectorii instituțiilor de învățământ superior din orașele aflate sub cod portocaliu. Reprezentanții instituțiilor universitare au decis ca desfășurarea cursurilor și a examenelor să nu fie afectată. În situația în care studenții nu vor reuși să susțină evaluările din cadrul sesiunii, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecărei universități in parte.”

 

LEAVE A REPLY