În cadrul unei conferințe de presă sustinută marți la Craiova, copreședintele ALDE Călin Popescu – Tăriceanu a subliniat faptul că alegerile locale reprezintă o miză extrem de importantă pentru ALDE, care se află într-o competiţie directă pe electoratul de centru-dreapta cu PNL.

Alegerile locale pentru noi reprezintă o miză extrem de importantă, pentru că dorim să ne consolidăm poziția pe scena politică românească. Suntem într-o competiție directă pe electoratul de centru-dreapta cu PNL-ul, care nu mai este partid liberal. Suntem astăzi singurul partid liberal din România. Este un motiv de mândrie pe de o parte, dar nu vă ascund că PNL-ul, partidul în care am activat 25 de ani, a renunțat la reprezentarea valorilor și principiilor liberalismului, a dezertat din familia liberală și a hotărât să treacă în familia populară.

Cu ocazia asta în PNL s-au întâmplat mai multe lucruri. Încet – încet, partidul, în urma fuziunii cu PDL-ul, a preluat în mentalitate, în discurs public, a preluat stilul PDL-ului. Lucru care mie mi se pare extrem de regretabil. Și, în momentul de față, PNL-ul nu reprezintă decât o perdea în spatele căreia s-a ascuns toată conducerea vechiului PDL. O conducere discreditată din punct de vedere politic, moral, profesional pentru modul catastrofal în care a condus România între 2009 și 2012, prin tandemul Boc-Băsescu. Asta a ajuns să fie azi PNL-ul. Mai mult de atât, PNL-ul astăzi e în postura de anexă a Palatului Cotroceni. (…)

Așadar ne rămâne nouă sarcina de a ne adresa electoratului de centru-dreapta, de a ne adresa electoratului consacrat liberal, cu candidații noștri, cu propunerile noastre și, așa cum am văzut, discursul nostru public care este axat pe apărarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului, pe apărarea drepturilor și libertăților individului este un discurs eminamente liberal.”

Copreședintele ALDE a explicat celor prezenți, că au fost realizate sondaje în peste 20 de județe, dar și în sectoarele din București. Obiectivul ALDE este acapararea electoratului de centru-dreapta, care nu este același tip de electorat în toată țara.

„Acesta este și motivul pentru care, spre exemplu, la București am considerat împreună cu colegii mei din conducerea partidului că soluția cea mai bună pentru ALDE și în planul tactic, adică alegerile locale, și în planul strategic, însemnând alegerile de la toamnă, este de a merge singuri pentru a ne consolida identitatea, pentru a ne mări vizibilitatea. (…) Când spun venind în așteptarea electoratului liberal vă pot spune că rezultatele sondajelor ne-au indicat acest lucru foarte clar, care sunt așteptările acestuia – electoratul liberal își dorește într-o proporție covârșitoare să mergem singuri pe listă. Sigur că acest lucru nu aș putea să spun că se manifestă identic în toate zonele. Am făcut sondaje nu pe județ, am făcut în general pe capitalele de județ. În orașele mai mici, unde ponderea votului politic este mai redusă, lucrul acesta se observă mai puțin, dar în orașele mari, unde ponderea votului politic e mare, cum e bineînțeles și Craiova, dar și alte orașe mari cum e Timișoara, Arad, unde am mai făcut sondaje, se vede lucrul ăsta. București nu vă mai spun. Și atunci am luat această hotărâre de a merge separat pe listele pentru alegerile locale”, a spus Călin Popescu – Tăriceanu.

Sursa: ALDE

LEAVE A REPLY