Bach a precizat, în cursul unei videoconferinţe de presă care a avut loc la finalul reuniunii Comitetului Executiv al CIO, care a avut loc joi, că 650 milioane dolari vor fi consacrate amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo până în 2021, în timp ce 150 milioane dolari vor merge către mişcarea olimpică, în special către federaţiile internaţionale puternic afectate de actuala criză.

Pandemia de coronavirus a generat “consecinţe financiare severe pentru Jocurile Olimpice, mişcarea olimpică în ansamblul său şi CIO”, a declarat Bach.

În cursul reuniunii de joi, CIO a stabilit data viitoarei sale sesiuni, organizată pentru prima oară în mod virtual şi care va avea loc pe 17 iulie.

Pe 24 martie, CIO şi Japonia au convenit amânarea JO de vară de la Tokyo până în 2021, ca urmare a pandemiei de Covid-19, iar oficialii şi experţii japonezi au afirmat că această amânare ar putea costa între 2 şi 6 miliarde de dolari, sau chiar mai mult.

Luna trecută, între Comitetul Internaţional Olimpic şi organizatorii JO de la Tokyo au apărut o serie de divergenţe legate de costurile suplimentare generate de amânarea cu un an a competiţiei din Japonia. Reprogramarea evenimentului din capitala Japoniei reprezintă o imensă provocare logistică pentru gazde, iar modalitatea de repartizare a acestor cheltuieli suplimentare între CIO şi organizatori nu a fost anunţată până acum în mod oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here