Una dintre cele mai vechi și mai inovatoare orchestre din Marea Britanie, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, a concertat la Bucureşti pe 17 septembrie, cu sprijinul Enel România.

Evenimentul, parte a seriei de concerte „Mari orchestre ale lumii”, din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, l-a adus pe scena Sălii Palatului din Capitală şi pe celebrul violonist Alexandru Tomescu.

Sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra a interpretat poemul simfonic „Fontane di Roma”, al lui Respighi, Concertul pentru vioară și orchestră al lui Glazunov și Simfonia nr.1 a lui Rahmaninov.

Royal Liverpool Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vechi orchestre simfonice din Marea Britanie, concertând neîntrerupt din 1840. În prezent, este considerată a fi printre cele mai inovatoare din Marea Britanie și, sub conducerea lui Vasily Petrenko, își propune să promoveze muzica nouă.

Petrenko a fost numit dirijor principal al Royal Liverpool Philharmonic Orchestra în 2005, când avea 29 de ani. El a devenit cel mai tânăr dirijor principal ales pentru această poziție în istoria orchestrei.

Enel România sprijină Festivalul Enescu de mai mulţi ani, precum şi alte iniţiative culturale, printre care  RadiRO – Festivalul Internațional de Orchestre Radio, Premiile Gopo, World Press Photo, concertele Scaligero Ensemble de la Scala di Milano, concertele Uto Ughi, Dan Grigore, Angela Gheorghiu, Zilele Bucureștiului și Festivalul SoNoRo.

LEAVE A REPLY