Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc luni în ședință, principala temă de pe ordinea de zi fiind stabilirea unui calendar pentru audierea în comisii și validarea în plenul comun al noului Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune.

Ședința Birourilor permanente reunite este programată pentru ora 14,00, iar în cadrul acesteia se va stabili data exactă a audierii candidaților propuși pentru a face parte din CA al TVR, în comisiile de specialitate.

Comisiile de cultură ar putea să înceapă audierile fie luni după-amiază, fie marți, de la ora 8,30. Plenul reunit în care vor fi votați membrii CA al TVR ar putea avea loc tot marți, după audieri.

Până în prezent, potrivit datelor obținute, au depus propuneri la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților doar PNL și UDMR. Liberalii i-au propus pe Ionica Stănciulescu și Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanți pe Adriana Meseșan și Radu Carp.

UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

Consiliul de Administrație al televiziunii publice a fost demis după ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeași zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară.

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY