Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că minorul de la Mioveni, diagnosticat cu sindromhemolitic uremic, este în stare gravă dar stabilă, şi că instituţia pregăteşte măsuri de prevenire împreună cu Ministerul Educaţiei.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă, că cel de-al şaselea copil care are confirmat ca diagnostic sindromul hemolitic uremic este internat în secţia de terapie intensivă şi că este supus procedurilor de dializă peritoneală, starea lui fiind gravă dar stabilă.

Este vorba despre copilul de un an şi patru luni, din Mioveni, transferat, la data de 24 februarie la Spitalul “Marie Curie” de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Specialiştii instituţiei Sănătăţii pregătesc, ” împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, un set de măsuri şi recomandări care va fi diseminat în unităţile şcolare prin inspectoratele şcolare judeţene, în cel mai scurt timp. Măsurile se referă la norme privind comportamentul în comunitate, norme de igienă personală şi educaţie sanitară”.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers, sâmbătă, la spitalul “Marie Curie” din Capitală, pentru a verifica evoluţia stării de sănătate a copiilor internaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în unitatea sanitară bucureşteană sunt internaţi şase copii cu sindromhemolitic uremic (SHU) şi că cinci dintre aceştia sunt internaţi pe secţia de Nefrologie, doi dintre ei făcând dializă peritoneală.

În comunicatul Ministerului Sănătăţii se arată că în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost raportate Institutului Naţional de Sănătate Publică un număr de 12 de cazuri de boală diareică acută.

Sursa: www.mediafax.ro

LEAVE A REPLY