Țineți minte când a zis Cîțu că euro crește din cauza coronavirusului? Are dreptate, doar că acest lucru NU se întâmpla în țările neafectate din UE (vezi Cehia, unde coroana a crescut) , iar România nu era afectată de coronavirus în decembrie, ianuarie și nici într-o bună parte a lunii februarie. Cîțu s-a grăbit cu această scuză pentru a justifica prăbușirea economiei și administrației din România, din cauza proastei guvernări și din cauza crizei guvernamentale. Știa el ceva, știa că o sa vină CoViD19, dar nu i-au spus răutăcioșii când.

Acum, propaganda mediatică a trecut la “next level”: “Arafat a adus coronavirusul în România”. Greșit. Problema nu este cu cei 6 români aduși de Arafat, care sunt în carantină, problema este cu sutele de români asimptomatici care vin din Italia, cu mașina, sau cu alte mijloace de transport terestre, sau navale, fără să declare asta. În Italia, a crescut brusc numărul de 70+-, la 152! Această creștere bruscă se traduce prin finalul perioadei de incubație a celor 82 de persoane.

Cam așa se va întâmpla și cu cei care vin în țară și nu prezintă simptomele vizibile, dar care sunt purtători de covid19. Legal, toți cei care vin de acolo, indiferent de ce declară ei, indiferent de lipsa simptomelor, trebuie ținuți în case timp de cel puțin 14 zile, exact ca în Italia. Dar, va lua aceste măsuri draconice guvernul demis care visează la anticipate și se bazează pe votul diasporei proaspăt întoarse acasă? Absolut nu. Dacă va fi să se declanșeze stare de urgență, atunci va fi împotriva opozanților politici și pentru a opri mișcările de stradă împotriva privatizării sistemului de sănătate.

În toate țările în care au fost confirmate cazuri de infecție cu coronavirus, economia a fost puternic afectată. Monedele se depreciază, aurul crește exponențial, acțiunile sunt în picaj. Ironic, aurul nostru s-a dus odată cu Brexit-ul. Deci, în contextul crizei politice, în condițiile în care ministrul demis al Finanțelor continuă sa ne îndatoreze, care va fi impactul real al CoViD19 asupra economiei noastre? Aici ar trebui să fie panica pe care unii o ironizează. Poate ai noroc și imunitatea suficient de puternică încât să nu iei coronavirusul, poate îl iei și nu faci parte din categoria de oameni vulnerabili, te vindeci, dar criza economică ne lovește pe toți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here