Ministrul Educaţiei Adrian Curaj a declarat, joi, că i-a cerut un raport directorului Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Cristian Mirescu, cu privire la licitaţia manualelor de clasa a IV-a, pe care l-a primit şi care va fi analizat.

Mnistrul Educaţiei, Adrian Curaj a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, cu privire la licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a, că “a cerut un raport de la directorul instituţiei CNEE (Cristian Mirescu)” .

“Am primit raportul, l-am dat în analiză colegilor mei şi sper că nu s-a întâmplat ceva nepotrivit acolo. Fiţi siguri că dacă s-a întâmplat ceva nepotrivit acolo deciziile vor fi pe măsură. Dacă aş avea un rezultat acum al unei analize aş spune că iau decizia în funcţie de rezultat dar abia s-a anunţat, suntem în plină procedură, nu avem încă un mesaj clar. Sigur cei care nu au câştigat nu sunt mulţumiţi, cei care au câştigat niciodată nu zic nimic. Trebuie să pornim de la prezumţia de nevinovăţie, să fim atenţi să se facă o evaluare corectă, să cerem rapoarte cum trebuie şi să luăm deciziile potrivite”, a declarat Curaj.

Reprezentanţii editurilor au semnalat, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, nereguli comise în desfăşurarea licitaţiei de manuale pentru clasa a IV-a. Mai exact, este vorba de desecretizarea ofertei unei edituri în faţa comisiei în mijlocul şedinţei de depunere a ofertelor pentru manualele de clasa a IV-a, ameninţări făcute de către preşedintele Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) Silviu Cristian Mirescu, şi schimbarea procesului verbal după ce editorii au semnat documentul.

Concret, potrivit directorului general al grupului editorial ART, Dan Iacob, în şedinţa de depunere a ofertelor, care a avut loc în data de 10 februarie, editura CD Press, care se numără printre câştigătorii licitaţiei, la majoritatea loturilor, a depus oferta de manuale desecretizată, la cele nouă loturi licitate. Conform regulamentului licitaţiei de manuale, elaborat de Ministerul Educaţiei, manaulele se depun secretizat, în plicuri, fără să aibă pe copertă sigla, numele editurii şi autorii acesteia. Secretizarea este obligatorie pentru ca evaluatorii să nu ştie cui aparţin manualele pe care le evaluează, să nu fie părtinitori ştiind cărei edituri aparţin.

Citeste mai departe pe MEDIAFAX

LEAVE A REPLY