După un an poleit cu aur european și mondial la natație, atât la campionatele de juniori, cât și la cele de seniori, David Popovici și-a desăvârșit anul perfect cu o nouă distincție de care poate fi mândru.

Înotătorul nostru a fost desemnat cel mai bun sportiv din Balcani, în fața unor nume colosale ale sportului mondial, Novak Djokovic și Luka Modric, care au ocupat pozițiile doi și trei în clasament.

Anul acesta a fost dominat de Popovici. A devenit dublu campion mondial, la 100 și 200m liber, stabilind și un nou record mondial.

David este și campionul european, la aceleași probe. Popovici a devenit „fenomenul David” . Mai mulți foști sportivi au încercat să înțeleagă modul în care înoată românul.

La Europenele de la Roma, David Popovici a intrat definitiv în istoria natației mondiale. El a bătut un record vechi de 13 ani, care-i aparținea brazilianului Cielo, în proba de 100m liber. Specialiștii au fost luați prin surprindere de performanța românului.

David a muncit până la sfârșitul anului, când a participat la Mondialele din bazin scurt din Australia. Aici a obținut o nouă medalie, de argint, în proba de 200m liber.

Performanțele încă juniorului Popovici au atras comparații cu marii sportivi ai planetei. Pe lângă Thorpe sau Phelps, Brett Hawke, fost medaliat olimpic, l-a comparat pe David cu Messi, recent încoronat campion mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here