Donald Trump l-a dat afară pe ambasadorul SUA în UE

0
542

La doar două zile după ce a fost achitat de acuzația de abuz de putere, președintele Donald Trump a eliminat vineri doi martori cheie din proces: ambasadorul SUA în Uniunea Europeană, Gordon Sondland, și pe colonelul Alexander Vindman din Consiliul Național de Securitate Națională.

Sondland a depus mărturie în procesul de condamnare a președintelui Trump, informând membrii Congresului că, după părerea sa, a considerat că există o relație de tipul “quid pro quo” între decizia președintelui de a opri ajutorul financiar acordat Ucrainei și convingerea oficialilor ucraineni să demareze o anchetă împotriva lui Hunter Biden și a companiei de gaze acuzate de corupție, Burisma. Această idee fiind infirmata, în cadrul procesului, de către echipa care l-a reprezentat pe Trump.

Numele lui Sondland poate va sună cunoscut prin prisma scandalului cu Ana Birchall. Acesta a fost investigat pentru activitățile sale din România, mai exact, legătura sa cu fostul viceprim-ministru Ana Birchall.

„Relația strânsă” a lui Sondland cu Ana Birchall, a fost investigata de Banco și Swan, iar raportul rezultat a „generat îngrijorări mari” în cadrul Consiliului de Securitate Națională, potrivit surselor. Banco și Swan afirmă că iarna trecută, ambasadorul SUA în Uniunea Europeană (UE) „a încercat să o ajute pe Birchall să aibă o întâlnire și să se pozeze” cu John Bolton, care încă mai era consilier pe securitate națională pentru Administrația Trump la acea vreme. Iar Birchall „s-a prezentat la Casa Albă” fără o întâlnire programată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here