Sunt 232 de voturi pentru punerea sub acuzare (inclusiv 10 republicani), 197 împotrivă. ”Rezoluția a fost adoptată” a anunțat Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților. Donald Trump este acuzat de incitare la insurecție, în urma protestelor violente de la Capitoliul Statelor Unite. 

Precizare importantă: Votul din acest moment este dat în Camera Reprezentanților. Incriminarea lui Donald Trump depinde de votul din Senat, acolo unde republicanii au majoritate de 51 la 48. În același timp, la Senat, e necesar votul a două treimi pentru a continua procedura. 

A fost atins pragul pentru a-l pune pe acuzare pe Donald Trump. Este o premieră istorică. În acest moment, sunt suficiente voturi ale parlamentarilor pentru acuzarea din nou a lui Donald Trump. Cel puțin 217 parlamentari au votat pentru punerea sub acuzare. Votul continuă. 

Dacă va trece de votul Congresului SUA această procedură, Donald Trump ar fi primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare pentru a doua oară.  Rezoluția punerii sub acuzare a lui Donald Trump îl acuză pe președintele american de ”incitare la insurecție”, având, astfel, un singur articol. 

Este de așteptat ca votarea să dureze între 60 de minute și 90 de minute. Până acum, șapte republicani au anunțat că vor da un vot favorabil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here