Fetița de opt luni care urmează să fie transferată la București nu ar avea insuficiență renală acută, potrivit informațiilor primite de la medicii de la Spitalul din Sfântu Gheorghe, a declarat miercuri, dr. Mihaela Bălgrădean de la Spitalul Marie Curie.

“Din sursele pe care le avem, de la medicii care au trimis copilul din Sfântul Gheorghe, copilul nu are semne de insuficiență renală acută. Asta nu exclude boala, dar numai în momentul în care îl vedem ne putem pronunța. Acestea sunt numai date informative, nu sunt date confirmate”, a precizat medicul.

Copilul în vârstă de aproape nouă luni, din localitatea covăsneană Boroșneu Mare, suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU), este transferat miercuri după-amiază cu un elicopter de la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe la Spitalul “Marie Curie” din București.

Managerul Spitalului Județean, Andras Nagy Robert, a declarat că diagnosticul nu este confirmat deocamdată, dar, în urma analizelor efectuate până acum, medicii au decis să transfere copilul la București, cu un elicopter care a aterizat în jurul orei 17,30 pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe și care a plecat la scurt timp spre Capitală.

 

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY