Rafael Nadal a calificat controversa din jurul lui Novak Djokovic drept „un circ” și a glumit, spunând că ar prefera ca numărul unu mondial să nu joace la viitorul Australian Open.

Novak Djokovic a fost eliberat luni, 10 ianuarie, din detenție în Australia, după ce a câștigat în instanță contestația anulării vizei sale.

„Indiferent dacă sunt sau nu de acord cu Djokovic în privința unor lucruri, justiția a vorbit și a spus că are dreptul să participe la Australian Open și cred că este cea mai corectă decizie, ca acest lucru să se întâmple, dacă s-a rezolvat în acest fel. Îi urez mult noroc!”, a declarat Rafael Nadal, luni, pentru postul de radio spaniol Onda Cero, citat de Reuters, notează Mediafax.

După ce i s-a refuzat intrarea în Australia pentru că a sosit fără a fi vaccinat împotriva COVID-19, Novak Djokovic, în vârstă de 34 de ani, a fost reținut joi de oficiali la frontieră, în mijlocul unui val de proteste față de decizia de a i se acorda o scutire medicală de la cerințele de vaccinare, pentru a juca la Australian Open.

„La nivel personal, aș prefera mai degrabă să nu joace”, a spus Rafael Nadal, râzând alături de intervievator.

„Este vorba de sport, multe interese se mișcă în jurul lui, la nivel general, la nivel economic, publicitar. Totul este mult mai bine când cei mai buni pot juca”, a mai spus Rafael Nadal, înainte de a apăra din nou vaccinarea.

Medicul Vasi Rădulescu a transmis un mesaj legat de Novak Djokovic, după ce acesta a câştigat apelul depus împotriva anulării vizei de Australia.

„Poate Djokovic să mai câștige încă 10 Grand Slam-uri, pentru comunitatea oamenilor de știință și a celor care iubesc știința, el va fi un zero barat”, a scris, luni dimineață, medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

„Se spune că e bine să separi geniul de viciile și carențele omului, că toți cei care au excelat în anumite domenii au avut bubele lor mari și urâte. Ei bine, eu aici pur și simplu nu pot”, a subliniat medicul Vasi Rădulescu, adăugând: „Nu pot rupe campionul de caraghiosul care ignoră știința apărătoare de viață.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here