Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că moțiunea simplă pe sănătate este “ultima pisică” arătată de PSD Guvernului Cioloș, precizând că, deși este indignată de lipsa unei finalități în cazul anchetei la Pitești, liberalii nu vor susține un astfel de document.

“Moțiunea pe sănătate este ultima pisică arătată de PSD Guvernului. Eu sunt indignată că nu văd finalitatea acelei anchete, dar ca să introduci o moțiune pe sănătate doar pentru a demite Cioloș un ministru care săracul este un tehnician nu foarte aplecat spre comunicare, dar fără să ții tu cont PSD că nu ai acolo un medic de specialitate care să-ți rezolve problema, că nu ai o analiză rapidă care să-ți determine E-coli la un copil (…) că nu s-a comunicat de la Pitești de către Direcția de Sănătate … PNL nu are cum să susțină o asemenea moțiune simplă pe sănătate, care nu înseamnă decât ‘Hai să mai ciupim noi stânga politică încă două-trei voturi de la electoratul sensibil la o problemă foarte gravă’. Dacă dai drumul la populismul deșănțat în an electoral când populația este foarte atentă și sensibilă la orice fel de temă, la orice fel de mișcare politică nu ajungi nicăieri”, a spus Gorghiu, la Realitatea tv.

Ea a adăugat că va discuta cu liberalii pentru o “poziționare cât se poate de obiectivă și de sănătoasă în perspectiva soluționării acestei crize de la sănătate”.

“Ne interesează să aflăm niște răspunsuri și ne interesează ca pe viitor problemele din Ministerul Sănătății care nu țin doar de un om, sunt probleme structurale, să vedem cum Dumnezeu le rezolvăm”, a mai spus liderul PNL.

În context, ea a precizat, referindu-se la proiectul de lege privind prevenției în sănătate, că va fi eliminată prevederea care a născut critici.

 

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY