“Valeriu Zgonea se preface că nu înțelege ce își propune legea prevenției în sănătate pe care, de altfel, au semnat-o și colegi de-ai domniei sale, din PSD. Știam că unii lideri politici ar face orice de dragul unui avantaj mediatic de o zi, dar să promovezi o campanie mincinoasă împotriva unei legi care ar putea salva multe vieți e un mod josnic de face politică”, a scris, duminică, Gorghiu pe Facebook.

Ea afirmă că legea prevenției înseamnă programe — gratuite pentru toți românii — pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor, supravegherea riscurilor de sănătate în cazul fiecărui pacient, educarea, informarea și responsabilizarea tuturor față de sănătate.

“În definitiv, toate acestea ar transforma sistemul nostru de sănătate într-unul infinit mai empatic și mai uman. Acest sistem, pe care cu toții iubim să-l detestăm, dar nimeni nu vrea să-l schimbe”, a conchis Gorghiu.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este inuman ca după ce ai cotizat o viață la sistemul de sănătate, să fii obligat să îți plătești tratamentul și a anunțat că a semnat o petiție lansată de cetățeni prin care aceștia cer parlamentarilor să respingă proiectul de lege privind prevenția în sănătate, inițiat de PNL.

“E inuman ca, după ce ai cotizat o viață la sistemul de sănătate, să fii obligat să îți plătești tratamentul. E datoria noastră să nu lăsăm oamenii simpli, fără posibilități, la mila PNL-iștilor, care vor ca pacienții bolnavi de cancer să își plătească tratamentul dacă nu iau parte la controalele de prevenție. De aceea, vă adresez rugămintea de a lua inițiativă. Unii cetățeni au lansat o petiție prin care cer respingerea acestui proiect de lege. Eu am semnat-o și vă îndemn să o faceți și voi”, a scris Zgonea.

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY