Deputat USR-PLUS și președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților, Iulian Bulai a spus că programul de Revelion de la TVR a fost plin de bășcălie pe tema Covid-19.

”Permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți”, a zis Iulian Bulai, deputat USR-PLUS.

Parlamentarul uită un lucru. Conform celui mai recent sondaj IRES, electoratul USR-PLUS este cel mai puțin dispus să se vaccineze. L-a cuprins grija pentru vaccinarea anti-Covid-19, dar nu a reușit să-și convingă proprii alegători să se vaccineze, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Iulian Bulai nu trebuie să-l certe pe Mugur Mihăescu pentru programul de Revelion de la TVR, ci ar trebui să se preocupe de propriul electorat. Pe votanții săi trebuie să-i educe decât să stea și să se plângă că unii și alții sabotează măsurile luate de autorități în pandemie.

Dar dacă vrea să cucereasca TVR, atunci este altă discuție. În schimb, dacă transpiră de grija vaccinării, atunci ar trebui să înceapă cu proprii alegători pentru că sondajele arată că ei sunt cei mai reticienți când vine vorba de vaccinare.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a realizat un sondaj despre starea de spirit și climatul social din România după zece luni de pandemie.


Trei din 10 români declară că nu s-ar vaccina împotriva COVID-19, iar aproape 4 din 10 spun că s-ar vaccina numai în anumite condiții.

Mai puțin dispuși să se vaccineze sunt tinerii, persoanele educate, cele care locuiesc în mediul urban, în Transilvania și Banat, alături de votanții PNL și de cei ai Alianței USR-PLUS.

Principalul motiv care stă la baza opțiunii de a nu se vaccina este neîncrederea în vaccin sau în sistemul medical (45%). Alții spun că au luat această decizie pentru că au o imunitate ridicată sau cred că virusul nu este periculos (15%) ori pentru că le este teamă de reacțiile adverse (15%).  

Un sfert dintre români spun că s-ar vaccina cât de repede.

Vârstnicii, persoanele cu studii superioare și respondenții din urban sunt în proporții printre cei care s-ar vaccina cât mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here