Sursa foto: AGERPRES

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o gafă monumentală în comunicarea publică. Vedeţi, mai jos, cum a minimalizat atentatele teroriste comise, marţi, în Bruxelles.

Într-un status publicat, marţi dimineaţă, pe Facebook, oficialul de la Cotroceni vorbeşte despre atacurile din Belgia ca despre un simplu „incident”.

„Exploziile care au avut loc în această dimineață la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest INCIDENT, față de poporul și autoritățile belgiene. Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis. (Sublinierea ne aparţine.)

Am înţeles că nu i-a păsat prea mult de bebeluşii din Argeş care au murit pe capete (declarându-se „puţin îngrijorat” de situaţia nou-născuţilor); am înţeles că, în general, a tăcut în cazul Rarinca; am înţeles că, ori de câte ori se întâmplă câte o dramă, Iohannis„urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare”, dar chiar aşa? Chiar în halul ăsta să dea cu nuca-n perete – nu doar în faţa propriilor supuşi din România, ci chiar înaintea Uniunii Europene, lovită în însăşi inima ei? Poate că, din nou, locatarul de la Cotroceni nu a dat doi bani pe tragedia din Belgia, trecând-o la categoria „fapt divers” – un incident la fel de puţin important precum cel cu paltonul de la aeroport.

 

Sursa: PSNEWS

 

LEAVE A REPLY