Procurorul șef al DNA, Laura Coduța Kovesi, a afirmat că desele încercări de modificare a legislației se numără printre vulnerabilitățile în perspectiva noului său mandat la conducerea DNA.

“O altă vulnerabilitate este continua provocare legislativă. (…) Există foarte des riscul ca anumite instrumente legislative pe care noi le folosim să fie modificate, anumite competențe pe care procurorii și magistrații în general le au să fie modificate, există foarte multe proiecte de legi care se află în Parlament (…) în care se pun în discuție aceste chestiuni care vizează în mod direct și activitatea DNA. De foarte multe ori am avut surpriza că anumite proiecte care nu erau trecute pe ordinea de zi au apărut pe ordinea de zi, anumite amendamente despre care nu se cunoștea au apărut în dezbatere și atunci și din această perspectivă putem spune că avem o vulnerabilitate”, a declarat Kovesi, la emisiunea “După 20 de ani” difuzată duminică la Pro TV.

O altă vulnerabilitate enunțată de șefa DNA este reprezentată de numărul mare de dosare aflate în lucru, situație care ar putea fi parțial îmbunătățită prin modificarea legislației, în sensul lărgirii ariei de aplicabilitate a acordului de recunoaștere a vinovăției.

 

www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY