Atentatele comise la Bruxelles au fost din nou revendicate de gruparea teroristă ‘Statul Islamic’, de această dată de un jihadist din Anvers care a adresat în limba olandeză, într-o înregistrare video, noi amenințări înainte de executarea unui individ aflat în genunchi, au anunțat media flamande VRT News și De Standaard, relatează duminică Le Soir.

Înregistrare începe cu un avertisment în franceză, potrivit căruia atentatele de la Bruxelles au fost ‘începutul’. În a doua parte, Hicham Chaib, din Anvers, plecat să lupte în rândurile SI în Siria, declară în olandeză că ‘acesta este un mesaj adresat poporului belgian, guvernului belgian, Europei, restului lumii și oricărei coaliții care luptă împotriva SI’.

‘Atât timp când bombardați musulmani cu avioanele voastre F-16, vă vom ucide poporul’, a avertizat acest membru al grupării Sharia4Belgium, și gardă de corp a liderului grupării Fouad Belkacem.

Bărbatul afirmă de asemenea că nu au fost trase învățăminte din atacurile de la Paris (unde mai multe atentate au fost revendicate de Daesh—acronim în arabă al SI—în 2015). Atacurile de la Bruxelles ‘nu sunt decât recolta a ceea ce ați semănat cu propriile mâini’, a spus el. În februarie 2015, Hicham Chaib, absent de la proces, a fost condamnat de tribunalul de primă instanță din Anvers la o pedeaspă de 15 ani cu arestare imediată. Organizația Statul Islamic a revendicat, vinerea trecută, pentru prima dată, în două înregistrări video, atentatele de la Bruxelles, menționează sursele citate. Atacurile teroriste de la Bruxelles s-au soldat, potrivit unui nou bilanț, cu 31 morți și 340 de răniți, dintre care 62 sunt la terapie intensivă.

 

Sursa: AGERPRES

 

LEAVE A REPLY