”E adevărat că în PNRR puseseră domnii de la USR niște mulți, foarte mulți bani pentru ONG-uri?” a întrebat jurnalistul Adrian Ursu, în emisiunea ”Ediție Specială”, de la Antena 3. 

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și prim-vicepreședinte al partidului, a răspuns: ”Cu respect, d-le Ursu, n-am să spun că au pus domnii de la USR sau altcineva, spun doar că Comisia Europeană a respins integral sumele alocate către ONG-uri”. 

Iată cum a continuat discuția: 

Adrian Ursu: Cam câți bani erau? 

Rareș Bogdan: Mulți… mulți. 

Adrian Ursu:  Sute de milioane? 

Rareș Bogdan: Miliarde… 

Adrian Ursu:  Miliarde? Patru miliarde? 

Rareș Bogdan: Nu, nu, mai puțin, mai puțin, la jumătate. 

Astfel, din dialogul de mai sus, rezultă că CE a respins 2 miliarde pentru ONG-uri, înscriși, probabil de USR PLUS, în PNRR.

Ghinea: ”Suntem ai nabii când e vorba de ONG-uri”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a părut tranșant în această situație, spunând că agențiile și ministerele nu vor mai fi singurii beneficiari. El a punctat că ”suntem ai naibii” când e vorba de privați și ONG-uri, dar de instituțiile de stat se trage ca ”de cai morți”. Conform acestuia, se vor anula proiecte, cu orice risc, acolo unde se dau salarii doar pentru a termina proiecte care trebuiau, dacă s-ar fi muncit serios, să fie terminate la termen. 

”Agențiile și ministerele, să fie foarte clar, nu vor mai fi singurii beneficiari pe domeniul ăla. Ideea asta că avem o entitate care numai ea se ocupă, fără concurență, avem un fel de monopol. Ministerul pe care îl conduc trage de aceste proiecte ca de cai morți, ca să zic așa. Suntem foarte ai naibii când e vorba de firme, de ONG-uri, de primării, dar pentru agenții și ministere, ne rugăm de ei, tragem de ei: “hai să faceți proiectul”, le mai prelungim termenul, le mai dăm încă o lună de bani de salarii. Chestia asta se va termina la un moment dat. Vom anula proiecte chiar cu riscul de a schimba programul operațional, se schimbă indicatorii dacă aveți proiecte mari.” a spus ministrul Cristian Ghinea, pentru DCNews. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here