„Când anume, nu stiu! Cândva, cu siguranţă!”, a declarat Teodorovici la Antena 3, întrebat despre candidatură. „Orice politician, dacă nu este ipocrit, trebuie să recunoască că trebuie să facă eforturi pentru a avansa politic”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă îşi va depune candidatura la viitorul congres al PSD, Teodorovici a evitat un răspuns clar.

România poate în doi ani de zile să elimine deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, dacă vor fi restructurare zonele în care banul public este cheltuit într-un mod nejutificat, a declarat joi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

„Le spunem şi celor de la Fondul Monetar Internaţional că România poate cam în doi ani de zile să îşi stingă deficitul de 28 de miliarde de lei. Suma nu este mare, dacă stăm cu toţii să vedem acele zone în care banul public se cheltuie într-un mod nejutificat” a spus ministrul.

În context, ministrul a vorbit despre creşterea economică şi de nevoia de accelerare a investiţiilor, mai aples în zona publică. „ Este nevoie de accelerarea investiţiilor, mai ales în zona publică, în transporturi sau în sănătate, pentru a face creşterea economică sustenabilă. Inca mai sunt de făcut eforturi, in noul context politic lucrurile se aşează, oamenii se apucă de treabă, încep să îşi reia încrederea în economia din România”.

Teodorovici a spus că nu finanşarea este motivul pentru care proiectele de infrastructură nu se realizează, ci din cauza capacităţii slabe a unor structuri cum sunt compania de drumuri sau cea de căi ferate, care nu se mobilizează suficient.

Un euro în proiectede infrastructură aduce doi euro în economie, a spus ministrul.

Bugetul general consolidat a încheiat anul trecut cu un deficit de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), reprezentând 2,88% din PIB.

O delegaţie a FMI s-a aflat în ultimele zile în România, pentru a face evaluări asupra mersului economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here