Home Financiar Ministrul Fondurilor Europene: De ce NU poate fi modernizat RATB

Ministrul Fondurilor Europene: De ce NU poate fi modernizat RATB

92
0

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat, vineri, că RATB nu poate primi un euro pentru tramvaie şi autobuze din cele 130 milioane de euro, pentru că este regie autonomă şi nu comercială, în situaţie asemănătoare fiind Metrorex şi RADET, potrivit Agerpres.

“Nu putem moderniza RATB că este încă regie autonomă. Trebuie să punem mâna şi să ne rezolvăm problemele noastre pentru a ne moderniza. Vedeţi care este situaţia RATB. Nu poate primi un euro pentru tramvaie şi autobuze pentru că este regie autonomă. Are 130 milioane euro prin programele europene şi stăm şi nu le folosim. Trebuie să fie societate comercială a Primăriei, să aibă contract de servicii publice. Ca orice societate comercială în care să se spună “atâta lei pe kilometru”, a spus Răducu.

Ea a dat exemplul Poloniei care a cumpărat 100 de tramvaie în urmă cu câteva luni.

“Trebuie ca instituţiile noastre să intre într-un ritm normal. Polonezii au cumpărat acum câteva luni 100 de tramvaie. Noi nu putem să cumpărăm tramvaie. La fel şi Metrorex – nu putem să cumpărăm echipamente pentru că nu are contract de servicii publice şi Ministerul Transporturilor nu poate să încheie cu Metrorex pentru că este un transport de interes local. Vedeţi câte probleme sunt pentru RADET. Sunt 78 milioane euro fonduri pentru RADET, pentru modernizarea lui. Nimeni nu foloseşte aceşti bani. Trebuie să existe interes, dorinţă de a schimba ceva”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: www.romanialibera.ro

LEAVE A REPLY